Nyári tábor

Évente megszervezzük a szászországi partnereinkkel közösen a kb. 100 személyes túlélőtáborunkat, ahova mi általában 25 fiatalt viszünk. Sátorban lakunk, szabad ég alatt főzünk. Amikor megérkezünk a táborhelyre, csak a gyönyörű tisztás és egy rakás faanyag vár.

Mi építjük ki azt az infrastruktúrát, ami szükséges 100 ember életéhez, 2 és fél héten keresztül: mosdókabinok a patakon, tartályos nap fűtötte tusolók, illemhelyek, szabadtéri konyha, pince a földben stb..

Természetesen komoly felszereléssel ás több felnőttel érkeznek a táborba a német partnereink. A mi felnőtt munkatársainkkal együtt maguk mellé veszik a fiataljainkat.

Mindenféle mesterség, szervezés, közösségépítés, építkezés csínjára-bínjára tanítják őket a közös munka során.

 

nyt5
nyt4
nyt3
nyt2
nyt1

Tevékenységünkről

Az egyesület fő tevékenysége a Székelykeresztúron lakó, a romániai gyermekvédelem gyámságában élő gyermekek és fiatalok önállóságra, életre való nevelése. A közösségépítés és a maradandó, emberi értékekre való nevelés az alapja ennek a munkának.

Játék, sporttevékenységek, kirándulás, táboroztatás, kézművesség, barkácsolás, zenei nevelés, délutáni oktatás tarkítja színes programajánlatunkat. Ennek szerves része viszont a hitre, munkára, kitartásra, józanságra való nevelés is – ami a székelyföldi embert jellemezze – akár családban, akár árvább, mostohább körülmények között nőtt fel.

A gyermekvédelmes gyermekekkel és fiatalokkal való munka mellett a kezdetektől fogva nyitottunk a város felé is. Főleg a magyar szerves műveltség terjesztése, egészséges életmód, táncfoglalkozások, zenei nevelés és a kézművesség terén szerveztünk tevékenységeket az évek során.