Karácsony ünnepe

Karácsonyt úgy ünnepeljük mint egy nagy család. Már októbertől készülünk lélekben arra az ünnepre, amely közösségünk legszebb, legteljesebb napja.

Énekeket, kis színpadi jeleneteket tanítunk be. Ünnepi asztalt terítünk, karácsonyfát állítunk.

Az angyal is eljön: bautzeni barátaink minden gyermek számára név szerinti, személyre szabott csomagot küldenek ajándékba.

 

kr1
kr2
kr4
kr5
kr3

Tevékenységünkről

Az egyesület fő tevékenysége a Székelykeresztúron lakó, a romániai gyermekvédelem gyámságában élő gyermekek és fiatalok önállóságra, életre való nevelése. A közösségépítés és a maradandó, emberi értékekre való nevelés az alapja ennek a munkának.

Játék, sporttevékenységek, kirándulás, táboroztatás, kézművesség, barkácsolás, zenei nevelés, délutáni oktatás tarkítja színes programajánlatunkat. Ennek szerves része viszont a hitre, munkára, kitartásra, józanságra való nevelés is – ami a székelyföldi embert jellemezze – akár családban, akár árvább, mostohább körülmények között nőtt fel.

A gyermekvédelmes gyermekekkel és fiatalokkal való munka mellett a kezdetektől fogva nyitottunk a város felé is. Főleg a magyar szerves műveltség terjesztése, egészséges életmód, táncfoglalkozások, zenei nevelés és a kézművesség terén szerveztünk tevékenységeket az évek során.