Finanszírozás

A Fehérlófia Egyesület magánemberek által létrehozott egyesület. Szociális célokkal jött létre és mindeddig finanszírozásának 90%-át németországi adományokból és pályázatokból fedezi társegyesülete, a Bautzeni Románia kezdeményező Csoport segítségével.

Társegyesületünk a Bautzeni Romániakezdeményező Csoport 1989 óta segíti a székelykeresztúri gyermekotthont, illetve annak feloszlatása után a Fehérlófia Egyesületen keresztül a székelykeresztúron maradt gyermekeket és fiatalokat.

Lásd: www.rig-bautzen.de

Tevékenységünkről

Az egyesület fő tevékenysége a Székelykeresztúron lakó, a romániai gyermekvédelem gyámságában élő gyermekek és fiatalok önállóságra, életre való nevelése. A közösségépítés és a maradandó, emberi értékekre való nevelés az alapja ennek a munkának.

Játék, sporttevékenységek, kirándulás, táboroztatás, kézművesség, barkácsolás, zenei nevelés, délutáni oktatás tarkítja színes programajánlatunkat. Ennek szerves része viszont a hitre, munkára, kitartásra, józanságra való nevelés is – ami a székelyföldi embert jellemezze – akár családban, akár árvább, mostohább körülmények között nőtt fel.

A gyermekvédelmes gyermekekkel és fiatalokkal való munka mellett a kezdetektől fogva nyitottunk a város felé is. Főleg a magyar szerves műveltség terjesztése, egészséges életmód, táncfoglalkozások, zenei nevelés és a kézművesség terén szerveztünk tevékenységeket az évek során.